Brook Preloader
Brook – Creative Multipurpose Html5 Template

Brook embraces a modern look with various enhanced short codes, premium plugins and pre-defined page elements.

Covor curat între două vizite la spălătorie

Multipurpose
Vizitele dese la spălătoria de covoare nu este pe lista priorităților? Nu trebuie să îți faci probleme. Deși petele de vin, ulei sau ciocolată par să fie prietene cu el, trebuie să știi că nu e nevoie să schimbi covorul atunci când nu știi cum să îi vii de hac unei pete. Vezi aici (link articol anterior) cum le poți trata de acasă. Până atunci, iată câteva trucuri cu care poți avea grijă de covorul tău, până când îi vine rândul la curățătorie.


În primul rând, este foarte important să păstrezi eticheta de la covor. Acolo sunt instrucțiuni valoroase în ceea ce privește compoziția lui, care îți vor fi de un real ajutor. În funcție de ele poți vedea care sunt cele mai bune metode de a îngriji țesătura respectivă.

În al doilea rând, atunci când observi o pată pe covor nu te grăbi să sari cu cârpa și să o freci, deoarece acest lucru poate dăuna țesăturii sau poate ajuta pata să se disperseze. Fiecare pată trebuie tratată în mod diferit și, întocmai cum spuneam mai sus, aici (link articol anterior) poți vedea cum să acționezi.

În altă ordine de idei, este bine de știut că majoritatea covoarelor reacționează bine la combinațiile apă-detergent, apă-oțet / bicarbonat de sodiu sau chiar apă minerală. De menționat este că dacă niciunul dintre aceste trucuri nu funcționează, este momentul să pui pe lista de priorități o vizită la curățătoria profeisonală. Totodată, evită excesul de apă deoarece apa pătrunde adânc în țesătură și va face uscarea covorului mai dificilă, iar acest lucru poate aduce surprize și mirosuri neplăcute.

În al treilea rând, este bine să ai în calcul achiziționarea unei perii cu peri moi, spceială pentru covoare. Astfel vei proteja țesătura covoarelor și îți va fi mult mai ușor să le întreții până când vei ajunge cu ele la spălătorie.

Pe lângă faptul că se pot murdări fie cu vin, cafea, ceai, suc, ciocolată, ulei etc, covoarele pot căpăta un miros neplăcut, din cauza acarienilor și a prafului adunat de-a lungul timpului. În acest sens, îți recomandăm să le aerisești cel puțin o dată pe lună, să le aspiri săptămânal (mai des dacă este nevoie) și să le cureți cu soluții delicate, cât mai naturale. Evită detergenții chimici care pot dăuna țesăturii și îți vor adăuga pe listă achiziția unui covor nou.

În cazul în care dorești să depozitezi covoarele din varii motive, asigură-te că faci acest lucru doar după ce au fost aspirate, curățate, aerisite corespunzător. Rulează-le în sensul firelor de țesătură, în mod contrar se pot rupe. De asemenea, nu îl ambala în folie sau ambalaje de plastic, ci, din contră, în ziar sau hârtie.

Dacă ai în vedere toate aceste aspecte, nu trebuie totuși să scoți din calcul curățarea profesională. Pe lângă soluțiile speciale care sunt folosite, la o spălătorie covorul este igienizat, aerisit și uscat în încăperi speciale, lucruri care cu siguranță îl vor ajuta să aibă o viață frumoasă,, sănătoasă și de lungă durată.

Lasă-ne un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Rubricile marcate cu * sunt obligatorii